Menu Sluiten

Bedrijfskleding receptioniste

Uw receptioniste bedrijfskleding is het visitekaartje van een hotel. Het beslist binnen enkele seconden over de verwachte feel-good factor van de gast met hun uiterlijk in geschikte hotelkleding bij de receptie. De bemanning bij de receptie wekt de eerste indruk dat de gast op tijd bij aankomst bij hem thuis komt. Deze indruk is onherhaalbaar en nauwelijks aanpasbaar. Is de lichaamstaal identiek aan de vriendelijke welkomstwoorden? Komt het verzorgde uiterlijk van de medewerkers in hun verzorgde hotelkleding overeen met de stijl van het hotel?

klik voor meer informatie op Bedrijfskleding receptioniste.

bedrijfskleding receptioniste

Functies bedrijfskleding receptioniste

De vele taken bij de receptie vereisen constante beweging en voorzichtigheid. In- en uitchecken maken hier deel van uit, evenals het kassaproces, het doorgeven van informatie, soms ook de volledige reserverings-, omboekings- en annuleringsprocessen. De conciërges met hun gouden sleutels op de revers zien zichzelf als een link naar de betreffende stad of regio en voldoen graag aan elk verzoek van de gast.

Gasten worden begeleid naar de hotelkamer en vertrouwd met de modaliteiten van het betreffende hotel. Bagage wordt meegenomen, opgeslagen en ook opgehaald. Dagelijkse sluitingen worden voorbereid en aankomsten en vertrekken worden voorbereid voor de volgende dag. Kortom gezegd zijn de goede geesten bij de receptie glimlachend en bekwaam naar de gasten.

De huisstijl

Zelfs spreekt de hotelkleding van de receptie de taal van het betreffende hotel. Een idyllisch huis in een landelijke omgeving lijkt meer op het landhuis Style. Stadshotels onderstrepen hun internationaliteit met de servicekleding bij de receptie en kiezen voor klassieke pakken en ook kostuums en broekpakken of een casual stijl met blazers en chino’s. De huisstijl, locatie, karakter en filosofie van het hotel krijgen vorm in hotelkleding. De hoteluniformen van de receptie zijn ook gericht op overkoepelende modetrends. Bovendien zijn ze een succesvol compromis van kwaliteit en functie met een vleugje kleur, originele details en klassiek.

De hoogste prioriteit als het gaat om de ontvangst van hotelkleding is echter de onbeperkte bewegingsvrijheid en de optimale pasvorm. Dit is gegarandeerd door de weloverwogen selectie van stoffen en andere materialen. De vraag naar stoffen voor werkkleding is erg groot. Ze moeten ademend zijn, omdat werknemers vele uren bij de receptie doorbrengen in een verscheidenheid aan activiteiten. De stoffen zijn ontworpen om comfort te bieden, rekbaar te zijn en tegelijkertijd hun vorm te behouden. De traditionele Oxford stoffen van fijn katoen zijn ideaal voor blouses en overhemden. Voor de productie van hoogwaardige bovenkleding worden meestal scheerwol en elastaan gebruikt. De positieve eigenschappen van de componenten resulteren in de stevige, huid- en bandvriendelijke stoffen. bekijk ook onze polo’s die er ook goed uit zien voor hotel medewerkers.