Menu Sluiten

Reflecterende kleding voor werkgebruik

De werkgever moet reflecterende werkkleding ter beschikking stellen van werknemers die wegwerkzaamheden uitvoeren, zoals wegwerkzaamheden, reddingswerkzaamheden, monitoring, lossen van goederen en het ophalen van afval. Deze werksituaties vereisen dat werknemers duidelijk herkenbaar zijn tijdens het werk, zowel overdag als ’s nachts. De werkgever moet werknemers instrueren wanneer en hoe ze reflecterende kleding moeten dragen. Ze zorgen ervoor dat werknemers reflecterende werkkleding dragen wanneer ze buiten een voertuig of in aangewezen gebieden werken.

Bekijk voor meer informatie op onze reflecterende vesten hier

reflecterende werkkleding

high visibility kleding

high visibility kleding is een persoonlijk beschermend kledingstuk gemaakt van een hooggekleurde stof in fluorescerend geel, oranje of rood, waardoor je niet alleen bij daglicht goed zichtbaar bent, zodat je ongelukken kunt voorkomen. De stof reflecteert ook licht en autolichten. Reflecties moeten worden goedgekeurd en bevestigd om zo goed mogelijk in het donker te worden gezien. De EN ISO 20471-norm staat alleen de goedkeuring van werkkleding met reflectoren van klasse 2 toe.

high visibility kleding is onderverdeeld in drie klassen, afhankelijk van de kleur en het reflecterende materiaal van de kleding. Reflecterende kleding van klasse 1 heeft de laagste zichtbaarheid en reflecterende kleding van klasse 3 heeft de hoogste zichtbaarheid.

Signaalkleding

Koop waarschuwingsbescherming en signaalkleding van Alle-Bedrijfskleding.nl in verschillende maten en ontwerpen – volgens uw professionele vereisten. De keuze in onze winkel is ook geweldig qua kleuren: van klassieke sinaasappels tot geel en blauw tot duidelijk zichtbare 2 kleurencombinaties, u vindt wat u zoekt. De competente experts van onze Alle-Bedrijfskleding hotline adviseren u ook graag over welke producten u moet kiezen. U kunt uw online aankoop gemakkelijk op rekening betalen.

Bij het wassen

Reflecterende kleding die volgens de normen is vervaardigd, is gemarkeerd met een pictogram met informatie over de veiligheidsklasse en de frequentie waarmee je het kan wassen zonder het reflexeffect te verminderen. Zorg ervoor dat u de veiligheidskleding schoon houdt, anders is deze niet veilig. Je mag het niet vaker wassen dan wat aangegeven staat, anders voldoen de reflecterende eigenschappen niet aan de eisen en reflecteren ze onvoldoende.